Kuljettaa Ympäristöystävällisesti

Green Wheels

Green Wheels on monipuolinen ohjelmamme ympäristöystävällisyyden edistämiseksi. Pyrimme päämäärätietoisesti vähentämään päästöjä ja polttoaineen kulutusta sekä kehittämään henkilökuntamme osaamista. Nämä saavutetaan hyödyntämällä digitalisaatiota, kuljetuskapasiteetin tehokkaalla käytöllä sekä siirtymällä ympäristöystävällisempiin energiavalintoihin.

Ympäristöystävällisiin ajotapoihin paneuduttiin erityisellä ohjelmalla jo vuonna 1998 käynnistetyllä HED-ohjelmalla (Heavy Eco Driving). Seuraava merkittävä askel otettiin vuonna 2002, jolloin Ahola Transport sai ISO 14001 -sertifikaatin, ympäristöohjelma sai silloin myös nykyisen nimensä, Green Wheels.

Dynaamisen logistiikkakonseptimme tueksi vuonna 2003 otettiin käyttöön liiketoimintajärjestelmämme Attracs, joka loi perustan digitalisaatiollemme ja on mukana kehityksessä edelleen.

Tämä pitkäaikainen digitalisointityömme on antanut meille välineitä todellisten päästöjen mittaamiseen ja vähentämiseen. Yhdistämällä ajoneuvojen datan ja operatiivisen datan kykenemme tehokkaaseen suunnitteluun ja raportointiin.

Green Wheels -ohjelmamme koostuu tänä päivänä kuvan neljästä osa-alueesta:

Näiden avulla olemme saavuttaneet nykyisen tasomme, -59% hiilidioksidipäästöissä* joka tarkoittaa osaltamme EU2030 päästötavoitteen toteutumista jo vuonna 2019.

*verrattuna referenssivuoden 2005 toimialan virallisiin päästöarvoihin. Päästövähennys on verifioitu DNV GL Business Assurance Finland Oy Ab toimesta 11.6.2020.

Green Kilometers

Green kilometers -lisäpalvelussamme polttoaineena käytetään HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) -uusiutuvaa biodieseliä, joka on valmistettu 100% uusiutuvista raaka-aineista.HVO:n valmistuksessa käytetään mm. jäterasvoja, tähteitä ja kasviöljyjä.Verrattuna perinteiseen dieseliin, HVO-diesel ei heikennä ajoneuvon suorituskykyä, mutta vähentää hiilidioksidipäästöjä 90%.Green kilometers-palvelu mahdollistaa toimituksienne ympäristövaikutuksien pienenentämisen selvällä ja helposti mitattavalla tavalla.

Esimerkki:

Keskustele omista Green Kilometers- palveluista kanssamme.
Ota yhteyttä